Transparency

Екипът на Асоциация „Прозрачност без граници“  представи на членовете на Бизнес интегрити клуба концепция и възможни решения за привличане на българските компани, които да се присъединят към клуба.

Фокус на срещата бе поставен върху това Клуба да се превърне в платформа, в която компаниите  да могат да получат партньорска подкрепа, да обменят опит и като цяло да имат безопасен и професионален форум за обсъждане на чувствителни, но необходими въпроси по темите за бизнес интегритета и почтеността. Широко бе дискутирана необходимостта от повишаване на почтеността на бизнеса, варираща от правителствени политики до ръководени от бизнеса колективни действия и поставянето на акцент върху антикорупцинни инструменти за борба с корупцията и почтеността в бизнес сектора. Участниците в срещата изразиха своите виждания за начините, по които Бизнес интегрити клуба може да направи инициативите за почтеност на бизнеса по-полезни и ефективни.

Това бе втората работна среща на Бизнес интегрити клуба. В срещата взеха участие представители на Асоциация „Прозрачност без граници“, Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал, Българо-швейцарската търговска камара, Британско-българска бизнес асоциация. Срещата се проведе на 13 април 2022 година. На нея официално бе връчен и сертификатът на „Британско-българската бизнес асоциация“ за членство в клуба.