Transparency

Лятното училище за почтеност на Transparency International-Литва за поредна година отвори врати за млади лидери. Тази година лятното училище ще се проведе между 2 и 8 юли 2018 г.  във Вилнюс, Литва. Училището ще даде възможност на участниците в него да се запознаят и да научат за най-новите нововъведения по темата антикорупция, отчетност и почтеност и ще им даде реална възможност да включат и приведат идеите си на практика.

Избраните участници ще прекарат 7 интензивни дни, черпейки опит от водещи професионалисти по темите антикорупция и отчетност. По време на обучението си участниците в него ще имат възможност да се запознаят с международните стандарти и среда изграждаща почтеност, които свързват теорията с практиката и, които помагат на младите лидери да придобият по-добри умения, за да разпространяват анти-корупционни идеи по света.

Училищните лекции, семинари, тренировки и екскурзии осигуряват на участниците в лятното училище уникална комбинация от международно и местно познание, като същевременно предизвикват учениците да се доближат до обекта извън кутията и да предложат нови, неизпитани преди това решения. От 2010 г. TISI приветства повече от 900 лидери от около 110 страни по света.

Училището е предназначено за студенти от горните класове на своята балакавърска степен на обучение, за завършили висше образование, както и за млади професионалисти на възраст до 35 години, които искат да се научат как да се противопоставят на корупцията и да достигнат по-голяма прозрачност в страните си.

Можете да научите повече за инициативата и начините за кандидатстване на официалната страница на лятното училище.

Може да кандидатствате и за стипендии, като крайният срок за кандидатстване е 20 май 2018 г.