Transparency

Асоциация „Прозрачност без граници” има удоволствието да покани представители на медиите от гр. Благоевград и региона да се включат в Майсторския клас по разследваща журналистика, който ще се проведе на 13 ноември 2020 г.

Журналистите, които се включат ще почерпят опит от специалните ни лектори по разследваща журналистика – Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Йово Николов, ще се запознаят с предизвикателствата на репортажната журналистика, разследване на обществени поръчки в условията на извънредно положение, както и методи за събиране на доказателства и търсене на информация от открити източници.

Участниците ще получат сертификат за участие в майсторския клас по разследваща журналистика, а обучението е безплатно.

Майсторският клас е част от работата по инициативата „Пактове за почтеност – превантивен граждански механизъм за защита на фондовете на ЕС“, която цели да повиши прозрачността на разпределянето и усвояването на средствата по оперативните програми в Европейския съюз.

Повече подробности за условията за участие може да получите като изпратите e-mail до г-жа Екатерина Каменщик на адрес: ecaterina@transparency.bg не по-късно от 12 ноември 2020 г.