Transparency

С Международния ден на младежта отбелязваме потенциала и възможностите на младите хора, техните идеи и постижения, както и по-активното им включване в развитието на гражданското общество и възможността за включването им в процесите на вземане на решения на национално и местно ниво. Много млади хора участват в антикорупционни инициативи и проекти и умеят да разпознават процесите.

За всички млади хора, които се интересуват от въпросите на доброто управление и борбата с корупцията, но се чудят от къде да започнат, Transparency International дава чудесни идеи:

–  Integrity Camp: чрез повишаване на осведомеността и промяната на ценности и нагласи, предаване на знания и промяна в поведението. Летни училища или семинари са чудесен начин за представяне на тази информация, които могат да бъдат едновременно забавни и образователни;

– Комиксите и анимацията успешно се използват за повишаване на осведомеността на младите хора относно борбата с корупцията. Използвайки, изображения и текст, за да покажат реч и диалог, карикатурите представят конкретни ситуации от ежедневието на
хората, илюстрирайки корупционните предизвикателства, пред които са изправени толкова много хора.

– Театър, мюзикъл или пиеса? Независимо дали сте професионалист или любител може да представите даден проблем или да разпространите антикорупционни съобщения, които могат да имат освен забавен, но и образователен характер.

– Кой не обича бордни игри? Игрите са добър метод за „учене чрез правене” и могат да бъдат отличен начин за тестване на знания и затвърдяване на практически умения.

Разгледайте 15 предложения на Transparency International за млади активисти като част от вашето ежедневие:
https://www.transparency.org/en/news/international-youth-day-15-ways-young-people-can-fight-corruption